Fifa 15 frispark: Sådan bør du udføre dem

Fifa 15 frispark: Sådan bør du udføre dem

Jeg har nu prøvet kræfter med FIFA 15 i et stykke tid, og det har givet mig muligheden for at danne mig en masse nye indtryk af spillet. En ting jeg har bidt mærke i er dødboldsituationer (frispark) hvor jeg synes det er blevet langt nemmere at score. Så uanset om du er hardcore FIFA gamer eller blot spiller stille og roligt, så forudser jeg at frispark bliver en vigtig faktor i FIFA 15.

Da man forholdsvis sjældent modtager et frispark hvor der kan sparkes på kassen er det selvfølgelig vigtigt at vide hvordan man skal udnytte dem til scoringer, og det vil jeg i denne artikel give dig nogle eksempler på.

Frisparket hvor bolden dykker:

At få bolden til at dykke er i virkelighedens fodbold altid en farlig ting for målmanden, og det samme er tilfældet i FIFA 15. For at få bolden til at dykke skal du holde den venstre analog i fremadgående retning når du udfører dit spark. Når man forsøger sig med denne type af frispark er der et par ting der er vigtige at huske på. Sørg for at du ikke er for langt fra målet, da bolden derfor med højeste sandsynlighed vil dykke alt for tidligt, og dermed blive en nem sag for modstanderens keeper. Du bør fylde din powerbar med omkring 50% power når du udfører denne type frispark. (Naturligvis afhængigt af afstanden til målet)

Frisparket hvor du skruer bolden:

At få bolden til at skrue kræver ikke den store koncentration. Den svære træning i det skruede frispark ligger i hvor meget du skal skrue bolden, og ikke mindst hvor du skal sigte hen. Et skruet frispark udføres ved at pege den venstre analog til højre eller venstre når din spiller løber til bolden. Et skruet frispark kan være praktisk hvis du befinder dig i en dødboldsituation tæt på mål. Brug boldens skru til fx. at få dit spark rundt om muren, men pas på. Sigter du forkert sparker du flere meter ved siden af. Jeg vil foreslå at du i trænings-arenaen vælger en række forskellige spillere at sparke med. På den måde lærer du hurtigt spillerens sparketeknik, samt hvor meget han skruer bolden.

Frisparket der tages hurtigt:

De hurtige frispark giver næsten sig selv. Hele essensen ved det hurtige frispark er naturligvis at fange din modstander på hælene. De hurtige frispark har i de tidligere FIFA spil ikke altid været helt brugbare, da det simpelthen har gået for langsomt til trods for det kaldes et “hurtigt frispark”. Det er der blevet lavet om på i FIFA 15, og det fungere faktisk langt bedre end tidligere set. Dine spillere vil selv forsøge at tage et hurtigt frispark hvis computerens intelligens mener der er et godt grundlag for det. Det eneste du skal gøre, er at pege i den retning du ønsker at aflevere. Ligger din spiller an til et hurtigt frispark kan du ind i mellem med fordel vælge at annullere det. Hvis du skal annullere et hurtigt frispark, skal du blot lade vær at foretage dig noget på din controller. Efter et par sekunder vil spillet ganske automatisk opsætte en almindelig dødboldsituation.