Evaluering: Fifa 15 demo

Evaluering: Fifa 15 demo

Fifa 15 demoen, som alle har ventet på er endelig udkommet, og har nu været tilgængelig på Playstation og Xbox i et døgns tid.

Jeg har kastet mig direkte ud i det, og vil i denne artikel give jer et indblik i de nye tiltag.

Når Fifa 15 demoen startes bliver man præsenteret for sprogvalget til selve spillets menuer, og skulle du endnu ikke vide det er dansk endnu engang blevet en del af Fifa spillet, hvilket jeg synes er en rar tilføjelse. Når du har trykket dig igennem de sædvanlige indstillinger bliver du guidet direkte ind på Anfield i en kamp mellem Liverpool og Manchester City. Kampen spilles som en “league title” kamp og det giver helt klart en fed følelse og se ens hold løfte trofæet når de 90 spille minutter er vel overstået.

Som Fifa elsker er man altid spændt på nye introer, nye tiltag og generelt ting som er anderledes, og derfor lod jeg vanen tro spillet køre sin fulde intro i optakten til kampen, og jeg kunne hurtigt fornemme atmosfæren på stadion. Fansene stod med halstørklæder mens de skreg You’ll never walk alone – Nøjagtig som i virkeligheden. Fed detalje!

Når vi kommer til selve gameplay er der også her sket mærkbare ændringer. Personligt synes jeg ikke jeg oplever ligeså meget tilfældighed, som har været et af de helt store problemer med Fifa 14 udgivelsen. Spillet virker mere flydende, og det ligner endelig et spil hvor der skal fokuseres på taktisk oplæg og spil langs jorden, fremfor den noget kedelige spillestil med lange bolde. Der er mange nye elementer som er med til at gøre hele oplevelsen en smule bedre, og det ser bestemt ud som om at EA også begynder at lytte lidt til den kritik de mange Fifa spillere kommer med.

Målmændende har altid været et stort samtaleemne i Fifa’ens historie. De laver mærkelige drop, de tænker ikke logisk, og de laver for mange fejl er blot få ord af de ting som folk beklager sig over ved målmands spillet i de tidligere Fifa udgivelser, men i år er en helt helt anden snak.

EA har som bekendt implementeret Next Gen Goalkeepers, som bringer helt nyt liv til keeperens måde at reagere på. Når du banker bolden afsted mod kassen, fornemmer du allerede hvordan målmændene virker langt mere levende og realistiske end nogensinde før. Tim Howard har været en tur i EA’s motion capture studie, for at skabe så realistiske målmands udfald, som det overhovedet er muligt.

 

Alt i alt ser Fifa 15 rigtig spændende ud, og har du ikke allerede hentet demoen, så kan jeg personligt kun anbefale dig at få den hentet hurtigst muligt, hvis du ligesom mig elsker Fifa!

Fifa 15 udkommer d. 25 september. Vi ses på den virtuelle fodboldbane!

  • Danni

    De er squ hidsige de målmænd! :D